Strona główna

Piekarnia BALTA S.J. powstała w 1993r. Siedziba firmy znajduje się w centrum niewielkiej miejscowości Zendek przy ulicy Głównej. Istniejemy dzięki wytężonej pracy oraz kultywowaniu rodzinnych tradycji. To Jarosław Wyszyński oraz Stanisław Kłys z pomocą Stanisławy i Zygmunta Kłys, wznieśli pierwsze zabudowania, które w dalszym ciągu stanowią część prężnie działającej piekarni.

Codziennie pieczemy smaczne i zdrowe pieczywo. W naszej ofercie możecie Państwo znaleźć kilkanaście rodzajów bułek, kilkadziesiąt rodzajów chleba oraz różnego rodzaju drożdżówki i ciasta, pieczone bez dodatków konserwujących czy też spulchniaczy. Pieczywo produkowane jest metodą tradycyjną z zachowaniem wieloletnich receptur. Tradycyjna metoda wypiekania jest gwarancją dobrego smaku, który towarzyszy tysiącom naszych klientów codziennie w wielu miejscowościach, gdzie posiadamy własne punkty sprzedazy.

Nasze produkty niejednokrotnie zdobyły uznanie na wielu konkursach branży piekarniczej. Wieloletnie doświadczenie poparte jest szeroką gamą odznaczeń, dyplomów i referencji. Co dzień dbamy o to, aby na Państwa stoły trafiały produkty najwyższej jakości!

Część pieczywa wypiekamy w tradycyjnych piecach ceramicznych. Specjalnością firmy jest chleb królewski z ziarnami. Swoje wyroby sprzedajemy w ośmiu własnych stoiskach sprzedażowych na terenie województwa Śląskiego. Codziennie piekarnia BALTA wypieka tysiące sztuk chleba, bułek oraz drobnego pieczywa, używając do tego ponad 100 ton mąki miesięcznie. Tylko wyjątkowo dobrane składniki są gwarancją sukcesu, dlatego właściciele od lat dbają o jakość dostarczanych ziaren, z których powstaje mąka do Naszych wypieków. Wstępna selekcja dostawców, jak również ciągła kontrola produkcji daję pewność, że każda partia pieczywa przynosi Państwu te same doznania smakowe. Istotą w działalności naszej piekarni jest poszukiwanie nowych smaków oraz receptur, dzięki czemu stale zwiększamy nasz asortyment o nowe rodzaje chlebów, bułek czy gotowych zakąsek.

wróć...